Dags att vakna Wesström!

Först och främst vill jag poängtera att jag har stor respekt för vad AIKs nuvarande tränare och sportchef gjort för AIK som sportchef.
Han värvade Jos Hooiveld på free transfer, för att sedan ett år sälja honom för 18 miljoner. Jos var en av de största anledningarna till guldet ifjol med sin vinnarskalle och kungliga spelstil.
Sedan värvade han Antonio Flávio i sommarfönstret, som blev en stor succé och gjorde en drös med avgörande mål i viktiga matcher.
Näst på tur att värvas var Sebastian Egúren. Och visst, han är en flopp hittills, men värvningen av Egúren kan man inte säga annat än att den är enorm! Hur dålig han än varit så kan man inte klandra Wesström för att han lånar hem en La Liga-spelare med rutin från Allsvenskan. Den enda jag klandrar för misslyckandet är Egúren han själv.
Senaste värvningen var ett lån av Clecio, han har gjort 2 inhopp och en match från start och varit fullständigt katastrofal! Vissa brassar som kommer måste anpassa sig, och visar tendenser direkt när de kommer, men Clecio visar inte ens tendenser för att hålla i Superettan.
Men Wesström var dock smart som bara skrev ett lån fram till sommaren, Clecio drar dessutom inte särskilt hög lön.

Överlag får alltså Wesström ses som mycket framgångsrik som sportchef, om man dömer av ovanstående värvningar.
Men det känns som att han inte varit sig lik den senaste tiden. Han har inte haft samma fingertoppskänsla, ett bra exempel är Clecio.
Sen hade AIK väldigt goda möjligheter att låna supertalangen John Guidetti. Han har tränat med AIK förra året och trivdes väldigt mycket, han har varit AIKare sen barnsben och City var väldigt öppna för en utlåning.
AIK visade dock inget intresse med motiveringen att han inte håller för AIK.
Ack så fel man fick där, John gör succé i BP som är bästa Stockholmslag för stunden samtidigt som AIK har dryga problem och anfallet är extremt tunt.
Idag kan man även läsa på fotbollsbladet.se att AIK ratade supertalangen Richard Boateng. Säger efternamnet er något? Ja det är faktiskt Derek Boatengs lillebror, Derek som bar AIK-svettband i VM 2006 med Ghana och sedan blev såld för nästan 22 miljoner kronor.
Richard som är 17 år sågs som en stor talang i Ghanesiska ligan innan han blev såld till inget mindre än Serie A-klubben Udinese.
AIK blev tipsade om spelaren av agenten Patrik Mörk, men valde att inte erbjuda provspel eller liknande för att det var enklare med att bygga vidare på det Sydamerikanska nätverket.
Richard hade varit en perfekt spelare att värva då han kan spela både anfallare och mittfältare.

AIK och Wesström har alltså gått miste om två supertalanger, och senaste värvningen Clecio blev en stor flopp.
Dags att vakna Wesström!

Kommentarer
Postat av: woosha

Bra skrivet! I år får vi betala för Wesströms orutin och bristande ledarskap. Jag har länge ställt mig frågande till hans mantra "vi måste alltid räkna med att folk lämnar AIK" eftersom det har känts som att han tar alltför lättvindigt på spelar/ledar rotation. Visst finns det tillfällen då man måste låta folk gå vidare i karriären, men BARA om vi också tjänar på det. Det finns ingen anledning att släppa nån om vi inte vet att vi har en fullgod ersättare. Därför måste man verkligen ifrågasätta Wesströms beslut att släppa succérna Obolo, Markus Jonsson och Stahre. Visst hade det kostat en del att ha kvar dem, men man ersätter inte dessa herrar hursomhelst.

2010-05-09 @ 13:22:28
Postat av: Thefootballblog

Woosha

Jag håller med helt, med vissa spelarförsäljningar får man nästan intrycket av att AIK enbart tänker på vad spelaren vill och inte vad det bästa är för AIK.

2010-05-09 @ 13:32:16
URL: http://thefootballblog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0