Inför Elfsborg-AIK.

Hej, blir en kort inför-rapport.
Idag klockan 20.00 är det som de flesta säkert vet Elfsborg-AIK. Man måste säga att båda lagen underpresterat, AIK betydligt mer än Elfsborg men Elfsborg ska ligga bättre till än en 5te plats.
Matchen är extremt viktig för båda lagen, för AIK gäller det att kriga till sig så många poäng som möjligt för att lämna botten och för Elfsborg gäller det att haka på i toppen.
Elfsborgs succéspelare Denni Avdic som tagit ett stort kliv från bänken vissa matcher och start vissa matcher till att ligga i topp i Allsvenskans skytteliga skadade näsan i Elfsborgs senaste match. Han verkar dock vara tillbaka till dagens match.
Allas våran Anders "gnällspiken" Svensson kan eventuellt missa matchen på grund av tråkigheter i familjen. Så här säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.
- Det är tråkigheter inom familjen, men jag vill inte spekulera i om han spelar eller inte. Jag räknar med det men det är som sagt inget jag spekulerar i.
För AIKs del har man inga avstägningar, men Walid Atta är fortsatt skadad, precis som Jorge Ortiz.
En mittback och en innermittfält alltså, positioner där vi har grymt bra ersättare.
Jag hoppas att AIK ställer upp med följande elva:
Målvakt: Tomi Maanoja. Kommentar: Gjorde det klart godkänt senaste och även om han inte gjort det hade han fått stå ändå på grund av brist på annat. Förhoppningsvis gör han en till bra match och bygger på självförtroendet.

Backlinje från höger: Kenny Pavey, N-E Johansson, Niklas Backman, Christoffer Eriksson. Kommentar: Kenny Pavey har gjort det bra på högerbacken och får fortsätta där, på högermittfältet finns redan Martin, Gabbe, Bojan och Lundberg. Varför Nisse Johansson får kliva in är för att vi behöver en rutinerad spelare i backlinjen som kan styra upp försvaret mot Elfsborgs snabba anfallsspel och det vore grymt fel att peta Christoffer Eriksson efter matchen mot Trelleborg. Andra mittbacken Niklas Backman har gjort det mycket bättre än Pertan i år och ska därför spela vidare. På vänsterbacken bör Christoffer Eriksson få chansen igen, har sett väldigt bra ut hittills i år och jag ser ingen anledning att bänka honom efter en så bra match.

Mittfält från höger: Gabriel Özkan, Sebastian Egúren, Kevin Walker, Viktor Lundberg. Kommentar: Visst, vissa säger att risken är stor att Gabbe går sönder igen på grund av konstgräset, men är han frisk så ska han spela. GJorde ett mycket bra inhopp senast men är inte redo för 90 minuter än. Jag vill se ett byte med Martin i halvtid. Sebastian Egúren gjorde det klockrent senaste, behöver jag säga mer? Dulee Johnson var dålig förra matchen precis som i de flesta tidigare i år, därför bör man ge Walker minst en halvlek. Viktor Lundberg skötte sig utmärkt senast och Bojan kan behöva känna på lite bänk när han inte presterar så han vet att han inte kan göra hur som helst.

Anfall: Miran Burgic, Antonio Flávio. Kommentar: Miran gjorde det bra i senaste matchen och såg ut som en väldigt blek kopia av Obolo, därför borde han få fortsatt förtroende och Engblom kan bli inbytt och kriga sista 20 minuterna. Flávio avgjorde senast och nu kanske det lossnar..?
_______________________________________________________________________________________________

Blev en inför-rapport under stress, ursäkta stavfel och så vidare nu måste jag rusa.
Tack för att ni tog er tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0