Inter och Barca mästare! Inför AIK-Åtvidaberg.

Hej, kommer med lite tankar om Inter och Barcas ligatitlar samt en inför-rapport om dagens match mot Åtvidaberg nu.
Vi kan börja med Internazionale's ligatitel, där mästaren José Mourinho haft en enorm succésäsong och har chans till trippel vid seger i Champions League-finalen.
Laget har alltså redan nu vunnit Serie A och Italienska cupen, mycket tack vare Mourinhos enorma taktiskta kunskaper, men anda faktorer som spelar in i guldet tycker jag är:

Wesley Sneijder
: Inledde bra i Real men hamnade sedan i frysboxen och Real Madrid gjorde allt för att få iväg holländaren vilket man kanske ångrar nu..? Inter köpte honom för rea-pris, ca 200-300 miljoner och i år platsar han garanterat i en elva med de bästa spelarna från alla ligor den gångna säsongen. Han har styrt och ställt precis som han vill på Inters mittfält.

Maicon: Med sina offensiva raider, men samtidigt bra förssvarsspel har Maicon varit en viktig kugge i Inter anno 09/10.

Julio Ceasar: Målvakten har förmodligen varit bäst i Europa i år, helt fenomenal!

Mittlåset: Lucío och Walter Samuel kompletterar varandra perfekt.

Esteban Cambiasso: Har likt Wesley styrt och ställt på Inters mittfält, tillför också laget med mycket rutin.

Diego Milito: Värvades från Genoa där han gjorde succé förra säsongen, och i år följde han samma fotspår. 22 mål mäktade han med denna säsong.

Givetvis kan fler spelare skrivas upp som enormt viktiga, och man ska inte glömma att fotboll är en lagsport.

För övrigt tycker jag att det är väldigt kul att det var spänning ända in i sista omgången, tråkigt för Roma att man inte fick ta en så efterlängtad Scudetto, men jag tycker att Inter var värdiga vinnare även om de hade en svacka.
_______________________________________________________________________________________________

Och så tar vi oss till Spanien där Florentino Perez tankar var att laget skulle återta titeln från Barcelona genom dyra spelarvärvningar.
Och spännande blev det, något annat kan vi inte säga, Real hade chans på titeln ända in i sista omgången.
Men det var Barcelona med Zlatan, Messi, Xavi och grabbarna som tog hem titeln i år igen, och bäst måste man säga att Messi var som mäktade med hela 34 (!) mål denna säsong vilket är sinnesjukt bra.
Andra som utmärkte sig var:
Victor Valdes: Har dragit ner på tabbarna rejält, och då är han en extremt bra målvakt.

Gerard Pique: Kanske inte lika bra som förra året, men bäst i backlinjen. Farligt vapen på fasta siuationer också.

Dani Alves: Visst, jag hatar hans filmningar, men när han står upp är han en av världens bästa ytterbackar.

Seydou Keita: Den fenomenala huvudspelaren var inte mannen som fick några rubriker, men enormt viktig med sin tyngd på mittfältet.

Xaví Hernandez: Dirrigerar Barcelona med sina perfekta passningar.

Lionel Messi: Lika bra som förra säsongen, om inte bättre. 34 mål talar för sig självt.

Pedro Rodríguez: Fick sitt absoluta genombrott i år då den tvåfotade 22-åringen visar att han absolut platsar i Barcelonas anfall.

Samma sak gäller för Barca som för Inter, givetvis kan man ta med många fler spelare men dessa var huvudingridienserna till guldet enligt mig, tycker ni annorlunda så är det bara att kommentera!

För övrigt spekuleras det vilt i tidningarna om huruvida Zlatan blir kvar i Barca eller inte, och ja det blir han.
Jag kände från första början när värvningen gjordes att han verkligen inte skulle passa in i Barcas spel, och jag fick rätt vilket jag dock inte är övrlycklig över. Hade gärna sett honom dominera i världens bästa klubblag.
_______________________________________________________________________________________________

Känner att detta blir ett väldigt långt inlägg, men måste klämma in inför-rapporten nu när jag har tid.
Det är alltså dags att via hjärta idag 18.30 ska ALLA som kallar sig AIKare befinna sig på Råsunda.
AIK rear ut biljetterna för 30 kr på kortsidorna och 60 på långsidorna, just för att dra folk och ca 20 000 har köpt biljett.
Det kommer att vara ett jävla röj på Norra idag och jag längtar så jag spricker, nervositeten är stor inför kvällens match och tre poäng är ett måste.
Nu är det dags för samtliga spelare, ledare och supportrar att ta sig i kragen och göra sitt jobb och mycket därtill.

Matchen börjar alltså 19.00, men alla ska befinna sig på Råsunda redan 18.30 och redan då startar sången. Jag hoppas att spelarna tar vara på vårt stöd och inte känner press, snarare en jävla vilja att visa hela Sverige vilka som är Svenska trippelmästare.
Laguppställningen jag vill se är följande:

Målvakt: Tomi Maanoja, kommentar: Finns inget alternativ även om han gjort dåligt ifrån sig på träninge. Ivan Sturina provspelar och kan därför inte vara med på matcher.

Backlinje från höger: Kenny Pavey, Niklas Backman, N-E Johansson, Christoffer Eriksson.
Kommentar: Kenny känns given då han gjort bra ifrån sig samtidigt som vi har gott om mittfältare i laget. Pertan är avstängd vilket gör att Nisse flyttar in i mitten tillsammans med Backman som varit grym. Christoffer Eriksson gjorde misstag förra matchen, men får förtroendet igen då han gjort bra ifrån sig tidigare.

Mittfält från höger: Bojan Djordjic, Dulee Johnson, Kevin Walker, Martin Mutumba. Kommentar:
Extremt svårt med yttermittfältare, men Bojans rutin spelar in här även om han varit dålig i år. Viktor Lundberg är endast 19 år och Bojan är 28 och har enormt mycket rutin. Bojan älskar såna här matcher. Dulee har också varit dålig i år, men det finns ingen bättre att sätta in då Tjerna sett väldigt trött ut i år. Walker får chansen på andra innermitffältsplatsen då han varit godkänd i de matcher han spelat. Martin har varit usel i år men såg helt okej ut på söndagsträningen och är riktigt sugen på att spela. Jag tror att han gör bra ifrån sig ikväll om han spelar.

Anfall: Miran Burgic, Antonio Flávio. Kommentar: Mirans sista match i AIK, jag hoppas verkligen att han får avsluta på ett fint sätt genom ett mål eller två. Tråkigt att han lämnar, även om han har varit långt under förväntningarna. Antonio Flávio gjorde mål i senaste hemmamatchen och är också riktigt, riktigt bra i avgörande matcher. Skulle inte förvåna mig om han avgör idag.

Publiksiffran tror jag hamnar på 21 934 och resultater blir 2-0 till AIK, målskyttar: Antonio Flávio och Miran Burgic.
_______________________________________________________________________________________________

Blev ett väldigt långt inlägg, hoppas ni är nöjda!

ALLA TILL RÅSUNDA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0